De flesta känner att tiden inte räcker till. Det stressas mycket, särskilt hos de familjer som har barn. På morgonen ska du köra dem till förskolan eller skolan, hinna till ditt eget arbete i tid. Likadant blir det när du ska hem och stressen kommer smygande. Barnen ska hämtas, mat ska lagas, hinna umgås och även städa. Ofta hinner du inte med städningen under veckan, det är oftast den som får bortprioriteras till helgerna, när du egentligen vill vara med familjen och göra roliga saker. Det kanske är dags att anlita städhjälp från flyttstädningsfirmaimalmö.se, så du kan tillbringa mer tid med familjen? Då kan du till exempel göra matlådor på lördag eller söndag som räcker hela veckan.

Anlita en bra städfirma
Städfirmor kan du hitta på nätet eller ibland få reklam i brevlådan om att de finns. Det bästa sättet är att leta på nätet, och se vilka städfirmor som du kan anlita. Den städhjälp du ska anlita ska ha yrkesbevis (SRY), eller vara auktoriserad serviceentreprenör, och företaget ska vara ett SFRO- auktoriserat städföretag. När du hitta några företag som verkar passa dig, be dem mejla offerter som du noga ska läsa igenom innan du bestämmer dig. När du hittat en städfirma tar du kontakt, talar om hur många kvadratmeter och rum du har, och hur ofta du vill ha städat.

Städfirman berättar om de använder sina egna städmaterial eller om de vill att du står för det. Du berättar även vilka sorts mattor du har och om det är andra textilier som ska städas. Viktigt är att du berättar om du har djur. Vill du ha timpris eller fast pris och hur ofta du vill ha städat? Du kanske vill att det är samma person som kommer och städar? Om du inte är hemma när städhjälpen kommer måste du ge honom/henne en nyckel eller nyckelkod.

Vilka områden städas?
Du och företaget bör också komma överens om hur ofta du vill ha städat och omfattningen av den. Det brukar vara viss städning som finns med i städabonnemanget och om det ska städföretaget berätta för dig. Det vanligaste är dammsugning och torkning av golven. Torrdamning, avtorkning av vitvaror och ordentlig rengöring av toalett eller badkar. Städhjälpen tömmer även soporna. Vill du ha hjälp med fönsterputsning, bäddning eller andra saker, kan det också göras mot en extra avgift, och det ska stå med i offerten.

När du äntligen valt att ta hjälp av en städhjälp lär du inte ångra dig. Har du valt städhjälp en gång i veckan, exempelvis på en fredag lär hela familjen komma hem och känna doften av ett rent och städat hem. Mat har du sparat i frysen, det går fort att värma och sedan kan du och familjen ha fredagsmys utan att tänka på att det ska städas hela lördagen.